HTML

JóHíradó

Elegem lett abból, hogy minden reggel, minden este csak rossz híreket, bűnügyeket, simlit, csalást, tragédiákat pakolnak ki a szemem elé. Ez a blog kizárólag csak jó hírekkel fog előállni. Vagy kreálni fog ilyeneket. Vagy ötletet ad hozzá, hogy bizonyos témákból hogyan legyenek jó hírek. Minden esetre arra hívnám fel a magyar írott és képi sajtó képviselőit, hogy szíveskedjenek kellő mennyiségű jó hírt szállítani nekem, és erre kérem minden barátomat, rokonomat, és ismerősömet is! Mert néha kell a lila köd, és egy halvány reménysugár! :o)

Friss topikok

  • TrueY: @hópapa: Csak 1 hetet, de ebben az esős időben elégnek mutatkozott... :) És mit nyertem? :) Tudom... (2011.07.05. 09:33) Köszönjük, Cseresznye! :o)

Jóhíradó, Jó-hír adó, Jóhír-adó, Jó-hír Híradó, Jó Híradó, Jó. Hír. Adó. Mindegy, csak jó legyen! :o)

2011.07.02. 08:03 hópapa

Köszönjük, Cseresznye! :o)

Címkék: cseresznye hír termés jóhíradó hópapa

Vannak évek, amikor bánkódunk, hogy rossz a termés, elvisz mindent az aszály, az árvíz, a betegségek, meg a karvalytőke.
Szerencsére vannak jó és kivételes pillanatok is, és ezeknek nem árt egy kis emléket állítani.
Én most az idei, különlegesen jó cseresznye-termésnek szeretnék itt egy apró kis mementót elhelyezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az idei termés, hála a családi gondozásnak és a természet kegyes hozzáállásának, nagyon jó lett!
Minden egyes cserkófa rengeteget és finomat termett.
Megúsztuk a levéltetveket, gombákat, és egyéb elkeserítő betegségeket, nem kellett harcba szállni a dézsmáló madarak tavaly már kissé zavaró hadával, és kukacból is csak az egészségügyi határon belüli mennyiséget faltunk fel a nagy habzsolások közepette. :o)
Nagyon jó volt élvezni a változó ízeket, a csodás színvilágot, a gyümölcstől roskadó ágakat, csodálni a természet virágzását, gyümölcsbe-borulását, majd megnyugvó beletörődéssel és egyáltalán nem bánkódva elkönyvelni az aszalódás, a jótékony rothadás, az elmúlás pillanatait is, azért, mert az idén olyat kaptunk ezektől a fáktól, amit már régóta nem, és ettől az elmúlás pillanatai is szebbek, megnyugtatóbbak lettek.

Aki ilyen termést vihet haza a családjának, az csak örülhet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Én, aki nagyon nehezen viselem az elmúlás tényét, az öregedést, a halált, talán ettől a pár szem fonnyadó, ámde eközben egyre édesebbé váló cseresznyétől kaptam meg azt a lelki békét pár pillanatra, amit az elkerülhetetlen vég iránt érzett tehetetlen dühöm sohasem fog elfogadni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán erre mondják azt, hogy így kell szépen megöregedni. :o)

Köszönjük, Cseresznye! (Igen így, nagybetűvel.) :o)


 

 

 


 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://johirado.blog.hu/api/trackback/id/tr853031936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.04. 14:08:23

Mi elmentünk nyaralni és mire hazaértünk rárohadt a fára az egész. :)

hópapa · http://siorultek.blog.hu 2011.07.05. 01:03:35

@TrueY:
ezt tekinthetjük akár jó hírnek is, ugyanis ha azt vesszük, akkor lehet, hogy a körülményekhez képest jó sokat nyaraltatok. :o)
Egyébként meg üdvözlöm a jóhíradó-blog első kommentelőjét!!!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.05. 09:33:25

@hópapa: Csak 1 hetet, de ebben az esős időben elégnek mutatkozott... :)

És mit nyertem? :) Tudom, tapasztalatot...
süti beállítások módosítása