HTML

JóHíradó

Elegem lett abból, hogy minden reggel, minden este csak rossz híreket, bűnügyeket, simlit, csalást, tragédiákat pakolnak ki a szemem elé. Ez a blog kizárólag csak jó hírekkel fog előállni. Vagy kreálni fog ilyeneket. Vagy ötletet ad hozzá, hogy bizonyos témákból hogyan legyenek jó hírek. Minden esetre arra hívnám fel a magyar írott és képi sajtó képviselőit, hogy szíveskedjenek kellő mennyiségű jó hírt szállítani nekem, és erre kérem minden barátomat, rokonomat, és ismerősömet is! Mert néha kell a lila köd, és egy halvány reménysugár! :o)

Friss topikok

  • TrueY: @hópapa: Csak 1 hetet, de ebben az esős időben elégnek mutatkozott... :) És mit nyertem? :) Tudom... (2011.07.05. 09:33) Köszönjük, Cseresznye! :o)

Jóhíradó, Jó-hír adó, Jóhír-adó, Jó-hír Híradó, Jó Híradó, Jó. Hír. Adó. Mindegy, csak jó legyen! :o)

2011.11.12. 06:43 hópapa

Csak 33 évet kellett várni rá, de megérte! :)

Címkék: hír black adó metal heavy ronnie osbourne james dio sabbath ozzie jóhíradó

Sajnos az utóbbi időkben nem túl sok jó hírről adhattam jelentést, de most végre egy igazán jó hír jelent meg a világsajtóban, főleg azoknak, akik kedvelik az igazi, jó heavy metált!
33 év után összeáll egy új lemez készítéséhez a legendás Black Sabbath együttes, ráadásul a klasszikus felállásban!
A lemez kiadását követően világ körüli útra indulnak, és csak titkon merem remélni, hogy legalább egy PeCsa szabadtérit sikerül nekik Budapesten összehozni nekünk.
A hírről bővebben ITT lehet egy hivatalos videóval is megspékelt posztot olvasni!
Bevallom, hogy nagyon szívesen megnézném a koncertet, mert kíváncsi lennék rá, hogy Ozzy "Mutáns" Osbourne hogy bírja a kiképzést még ennyi évnyi kőkemény "élet" után is.
Ilyen ügyesen csak Keith Richards tud folyamatosan dacolni a halállal.
Ha valaki nem tudná egyébként, akkor annak elárulom, hogy Keith Richards a Rolling Stones legendás gitárosa, aki egy általam teljesen elbaltázottnak ítélt lista szerint benne van a világ 10 legjobb gitárosának névsorában.
És nem azért ítélem el a listát, mert a jó öreg Keith a 10., hanem mert Ritchie Blackmoore-t az 55. helyre rangsorolták, ami szerintem egy kicsit téves megítélés.
De bosszankodhatnék itt még David Gilmour 82., vagy Angus Young 96.(!) helyén is, ha érne ennyit a dolog, de nem ér.
A Black Sabbath sajnos elvesztette már a világ egyik legnagyobb rockénekesét, a jó öreg Ronnie James Dio-t, akinek a metál zene kötelező szimbólumának, az ördögvillának a köztudatba ültetését és világszerte történő elterjesztését köszönhetjük, és akinek egyik legjobb nótáját itt láthatjátok:


 

Ozzy viszont él, virul, és folyamatosan fákkingolva énekel, mindannyiunk legnagyobb örömére!
És alkalmanként olyan nagyágyúkkal lép fel, mint a Metallica:Szóval én nagyon örülök az egyesülés hírének, és alig várom, hogy jöjjenek!
Let there be Rock! :)

Szólj hozzá!

2011.08.20. 08:41 hópapa

Beindult a kajak-kenu rákkendról! :o)

Címkék: vb hír vajda szeged adó szabó kovács kenu benedek kajak kozák tamara csipes maty ér jóhíradó

Csipes Tamara, Vajda Attila, kajak női négyes(Szabó Gabi, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma) ARANYÉREM!!!
Kajak kettes 1000m-en Medveczky Erika, Sarudi Alíz, és a kenu négyes BRONZÉREM!!!

Csak így tovább, hajrá lányok, fiúk!
 

Bővebben az örömteli eseményről ITT olvashattok!

Szólj hozzá!

2011.08.20. 08:16 hópapa

Itt a Gymkhana 4., Ken Block legújabb őrültségeivel!

Címkék: hír ford drift adó ken rallye block fiesta gymkhana jóhíradó lőerők

Augusztus 16.-án végre bemutatták Ken Blocknak, a Gumiégetők Tanszékén oktató, illusztris tagjának legújabb, és régóta várt filmjét, a Gymkhana 4.-et.
A mostani filmen Hollywood kulisszái közé rendelték be a kellőképpen felmérgesített Fiestát, hogy csapjon néhány kört a díszeletek között.
Látványban, füstben, tűzben, belső és külső kamerás felvételekben (GoPro rulez! 6:41-nél el is repül egy a King Kong létrájáról!) nincs hiány, az biztos, de bevallom: nekem a korábbi Gymkhanák picit jobban tetszettek.
De mivel ez egy jóhíradós blog, ezért foglalkozzunk csak magával a ténnyel, hogy itt a film, úgy hogy tessenek csak nézegetni és visszatekergetni bátran, és a hangfalakat jó hangosra állítani, hogy örüljön a szomszéd is ennek az igazán jó hírnek! :o)))

Ja, csak jelzem, hogy már több mint 4millióan látták csak a youtube-on! :)
 

Szólj hozzá!

2011.08.10. 18:53 hópapa

Keiko Fukuda asszony 10 danos lett!

Címkék: híradó hír japán judo cselgáncs keiko jóhíradó fukuda 10dan

(Az alábbi videó érdekessége, hogy a "főnöki" asztalnál ott ül a világ jelenlegi 6 darab 10 danos cselgáncsozója közül 4!)


Vannak az életnek olyan pillanatai, amelyekért érdemes sokáig várni.
A fenti videón látható japán cselgáncsozó hölgy 1935 óta teszi kőkeményen a dolgát a sportág szolgálatában, és ezt a kiemelkedő munkáját most egy olyan kitüntetés-számba menő fokozattal ismerték el, amelyet csak nagyon kevesen birtokolhatnak (eddig tizennyolcan kapták meg, és jelenleg hatan birtokolják az egész világon):
megkapta a sportág csúcsát jelentő 10. dant!
Mivel jómagam is cselgáncsoztam gyerekkoromban, ezért külön érdekesség volt számomra ebben a történetben, hogy Fukuda asszony még attól az akkoriban általunk csak egy szentképpel azonosított Jigoro Kano-tól(1860-1938) is tanult, aki a cselgáncs igazi alapjait lefektette, és tanítványainak külföldre küldésével nagy szerepe volt abban, hogy a sportág világszerte elterjedjen.
Fukuda asszony, aki tulajdonképpen Kano mester utolsó élő tanítványa, 1966-ban emigrált az Egyesült Államokba azért, hogy ott taníthassa és népszerűsíthesse a dzsúdót.
A történet pikantériája még az is, hogy Kano mester első tanítója Fukuda asszony nagypapája volt!
A Kano mester és a szintén 10 danos Yamashita egy nagyon ritka felvételen itt tekinthető meg:A fent látható Yamashita mester természetesen nem azonos a sportág korunkbeli nagy alakjával, a japán Yasuhiro Yamashita-val, akiről itt látható néhány filmkocka:

Fukuda asszony megszerzett fokozatainak története külön regényt és filmet érdemelne.
Azt tudni kell, hogy volt egy olyan időszak a sportág történetében, amikor a nőknek nem adtak 5 dannál többet.
Éppen ezért már a 9. dan elérése is egy nagyobb csodával ér fel az ő életében (sokan már ezt sem akarták odaítélni neki), de a 10. megszerzésének hírére biztosan magasabb fokozatra kapcsoltak a sírjukban forgolódó öreg, japán mesterek. :o)
Fukuda asszony munkásságnak ilyen fokú elismerése egyúttal a nők egyenjogúságáért vívott harcának szimbolikus értékelése is.
Kemény harc volt ez, ugyanis Fukuda asszony még a házasságát is feláldozta a cselgáncs iránt érzett elkötelezettségének oltárán.
Gratulálok Fukuda Sensienek, és azt kívánom, hogy a kitartása, és az elérendő célokért vívott harcai még sokáig álljanak példaképként a jövő nemzedékek előtt.

(Az index cikke a hírről ITT olvasható!)

 

Szólj hozzá!

2011.08.03. 14:22 hópapa

Európa-bajnokok a magyar öttusázók!

Címkék: sport hír demeter bence adó eb kovács ádám tóth leila sarolta kasza róbert öttusa adrienn gyenesei marosi jóhíradó

Lányaink és fiaink is a régi idők dicsőséges győzelmeit megidézve harcolták ki váltóban az aranyérmeket.
Becsüljük meg az ilyen pillanatokat, mert manapság már nagyon ritka az, hogy egy nemzet csapat-sportolói teljes egészében uralják a kontinens bajnokságát.
Reméljük, hogy ez a győzelem kellő lendületet ad majd a további versenyekhez is.

Bővebben ITT lehet olvasni az örömteli eseményről!

Gratulálunk!

Szólj hozzá!

2011.07.11. 11:48 hópapa

Megegyeztek! (Remélem a hír igaz.) :o)

Címkék: metro hír tarlós főváros alstom milliárdok jóhíradó

 

 

 Állítólag megegyezett a Főváros és az Alstom!
Ha az MTI azt mondja, akkor az valószínűleg így is van. :o)
Még a végén lesz valami pozitív újdonság a metrók életében, ha így haladunk!

Bővebb részletekért KATT IDE!
 

Szólj hozzá!

2011.07.05. 01:17 hópapa

Az első fecske! :o)

Címkék: blog hír adó jóhíradó qltura

Végre megtört a jég, és beesett az első rövidke kis komment a blogba!
Ugyan ez csak egy kis lépés az emberiség számára, de egy hosszúlépés nekem. :o)
Tényleg nagy öröm ez számomra, mert bár ez nem egy hivatalos weboldal, azért néha nekem is jól jön egy-két visszajelzés, ötlet, kritika, vagy bármi a posztok kapcsán.
Sőt, szívem szerint annak örülnék, ha igazi komment-lavinák zúdulnának az olvasókra, de ez egyelőre csak egy kis hiú ábránd marad. :o(
Úgy hogy nagy tapsot kérünk TrueY nevű kommentelőnknek, aki megtisztelte szerény kis blogomat a bejegyzésével! Köszönjük!

Az ominózus komment EHHEZ a poszthoz érkezett!

És mivel a kommentelő szintén blogíró, ezért álljon itt cserébe egy kis reklám:

http://qltura.blog.hu/

 

Szólj hozzá!

2011.07.03. 23:02 hópapa

Egy jókor elcsípett 4. hely! :o) Ja, és Zengő Réka korosztályos bajnok lett!

Címkék: hír bmw norbi adó zengő porto zoli wtcc dension michelisz jóhíradó

Nem cifrázom sokáig:
Michelisz Norbi a WTCC portoi versenyének 2. futamán megcsípett egy nagyon jó kis 4. helyet!
Az első futamon 8. volt, de a dögunalmas futamot és az előzésekre teljesen alkalmatlan, ámde kocsitörésre kiváló betonteknőt látva ez is egy nagyszerű eredmény!
A második futam sokkal jobban sikerült, ugyanis Norbi betolta a BMW-t egy olyan szűk helyre, ahová senki nem merte volna odatenni a kisujját.
Bár a Chevyket és a hazai pályán élvezkedő Monteiro-t már nem tudta megszorongatni, végül a nagyon előkelő 4. helyen végzett a fiú, és ezzel átvette a privát csapatok pilótáinak a versenyében a vezetést, és az összetettben is értékes pontokat szerzett, amelyekkel jelenleg a 7. helyen áll.

A futamról bővebben ITT LEHET OLVASNI!

Az már csak hab a tortán, hogy Zengő Zoli csapatfőnök Réka nevű, 14 éves lánya korosztályos bajnokságot nyert díjlovaglásban.
Kell ennél több öröm egy csapatfőnöknek egy napra? :o)

ITT lehet megtekinteni azt, hogy a boldog Zengő-csapat hogyan gratulált az ifjú bajnoknőnek!


 


 

Szólj hozzá!

2011.07.02. 08:03 hópapa

Köszönjük, Cseresznye! :o)

Címkék: cseresznye hír termés jóhíradó hópapa

Vannak évek, amikor bánkódunk, hogy rossz a termés, elvisz mindent az aszály, az árvíz, a betegségek, meg a karvalytőke.
Szerencsére vannak jó és kivételes pillanatok is, és ezeknek nem árt egy kis emléket állítani.
Én most az idei, különlegesen jó cseresznye-termésnek szeretnék itt egy apró kis mementót elhelyezni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Az idei termés, hála a családi gondozásnak és a természet kegyes hozzáállásának, nagyon jó lett!
Minden egyes cserkófa rengeteget és finomat termett.
Megúsztuk a levéltetveket, gombákat, és egyéb elkeserítő betegségeket, nem kellett harcba szállni a dézsmáló madarak tavaly már kissé zavaró hadával, és kukacból is csak az egészségügyi határon belüli mennyiséget faltunk fel a nagy habzsolások közepette. :o)
Nagyon jó volt élvezni a változó ízeket, a csodás színvilágot, a gyümölcstől roskadó ágakat, csodálni a természet virágzását, gyümölcsbe-borulását, majd megnyugvó beletörődéssel és egyáltalán nem bánkódva elkönyvelni az aszalódás, a jótékony rothadás, az elmúlás pillanatait is, azért, mert az idén olyat kaptunk ezektől a fáktól, amit már régóta nem, és ettől az elmúlás pillanatai is szebbek, megnyugtatóbbak lettek.

Aki ilyen termést vihet haza a családjának, az csak örülhet:

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Én, aki nagyon nehezen viselem az elmúlás tényét, az öregedést, a halált, talán ettől a pár szem fonnyadó, ámde eközben egyre édesebbé váló cseresznyétől kaptam meg azt a lelki békét pár pillanatra, amit az elkerülhetetlen vég iránt érzett tehetetlen dühöm sohasem fog elfogadni:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talán erre mondják azt, hogy így kell szépen megöregedni. :o)

Köszönjük, Cseresznye! (Igen így, nagybetűvel.) :o)


 

 

 


 

3 komment

2011.07.02. 07:36 hópapa

Amikor talán győzni tud a józan ész.

Címkék: politika adó alkotmány zp újbuda zöldpardon országzászló jóhíradó

Azt hogy a ZP-t bedarálják az újbudai makadámkészletbe, már számtalanszor átrágta ezer és ezer cikk, poszt, komment, ezen itt most már én sem rágódnék tovább, viszont úgy néz ki, hogy a mindenki szeméből hatalmas tüskeként kiálló országzászló-rúd mégsem kerül oda, ahová senki sem szeretné hogy kerüljön.
Ilyenkor egy picit visszaáll a hitem annak kapcsán, hogy talán mégis lehet egy kis maradék ereje a népakaratnak.
Ugyanis ha egy rakat "nép" azt mondja, hogy ezt a zászlórudat talán mégsem ide kellene ledöfni, akkor lehet, hogy a hatalom dölyfös képviselőinek is hallgatni kellene néha az őt megválasztó, és pozícióba helyező népére.

Úgy tűnik, hogy ez a mostani nyomás most kellően erős volt, ugyanis Újbuda elöljárói már nem tartják jó ötletnek a ZP földi maradványaiba mártani a véres kardként forgatott zászlórudat.

Erről az egész zászló-mizériáról, és a döntnökök időszakos észhez-térüléséről ITT LEHET BŐVEBBEN OLVASNI!

Megj.: azoknak üzenem, akik már konkrét víziókkal rendelkeztek arra vonatkozóan, hogy a Szent Alkotmány Nagy Napján hogyan döngölték volna a földbe egy kellően megtorló, rituális kecske-tánccal az általuk csak az ördög nagy olvasztótégelyének tekintett ZP földi emlékét, hogy azok, akik ott évekig nagyon jól érezték magukat, már kellőképpen büntetve vannak a bezárás sima ténye által is, felesleges az örömködő körtánc.
 

Szólj hozzá!

2011.06.23. 23:54 hópapa

Szép volt, Melinda!

Címkék: hír wimbledon tenisz jóhíradó

Szerencsére a magyar női tenisz kezd egyre jobb lenni, és most már nem csak Szávay Ágitól várhatjuk el, hogy szállítsa nekünk a sikeres játszmákat, hanem annak is örülhetünk, hogy manapság egyre több, ügyes magyar leányzó kerül be a világ tenisz-elitjébe.
Jelenleg éppen Czink Melinda a buzdítást kívánó ügyeletes versenyzőnk, akiért vehemensen szurkolhatunk, ugyanis azok után, hogy pár nappal ezelőtt nagy meglepetésre kiverte a tavalyi döntős Samantha Stosurt, most ismét ügyesen játszott, és a fehérorosz Anastasia Jakimova-t 7:5, 6:3-ra verve bejutott a legjobb 32 közé!

Wimbledon mindig is a látványos, nagy csaták helyszíne volt, ezért egy itteni jó szereplés nagyon sokat lendíthet egy fiatal versenyző későbbi önbizalmán.

A sikeres szereplés részleteiről ITT lehet bővebben olvasni!

Hajrá Melinda, csak így tovább!

 

 

Szólj hozzá!

2011.06.23. 23:24 hópapa

Turán Friciék kategória 3.-ként végeztek az Akropolisz-ralin!

Címkék: hír rali görögország frigyes turán akropolisz jóhíradó

Két kellemtelen, műszaki hibák okozta betlizés után, végre összejött Friciéknek az, amire oly régen vártak!
A görög pályák legendásan kövesek, veszélyesek, de a mi fiaink ügyes taktikával, és autó-kímélő vezetéssel mégis sikeresen vették ezt a nagyon nehéz akadályt.
Az SWRC mezőnyében 3. helyen, az összetettben pedig a nagyon előkelő 13. helyen végeztek, és olyan nagyágyúkat vertek meg, mint M. Prokop, vagy éppen N. Al-Atiyah!
A remek szereplésről ITT lehet bővebben olvasni!

Gratulálunk, szép volt fiúk!
 

Szólj hozzá!

2011.06.07. 15:54 hópapa

Világbajnokok lettek a magyar pecások!

Az örömteli hírről akár ITT is lehet bővebben olvasni.
Gratulálunk a győztes csapatnak!

 
( A kép csak illusztráció egy dunai mellékágból.)

Pár évvel ezelőtt egyszer már én is végignéztem egy világbajnokságot a Velencei tó evezőspályáján, és az nagy élmény volt.
A magyarok akkor is jól szerepeltek, de amit nagyon élveztem nézni, az az olaszok lelkesedése, szurkolói táboruk tevékenysége, és az összehangolt kommunikációs stratégiájuk volt.
Minden szektorból, minden egyes snecit egyenként lejelentettek egymásnak rádión, minden snecinél nagy volt az üdvrivalgás, és nagyon jó volt nézni, hogy a drukkerek egy teljes buszt megtöltöttek magukkal, pedig ez nem egy Milan-fradi meccs volt, csak egy kis pecázgatás a tűző napon.
Aki teheti, egyszer menjen el egy ilyen versenyre, mert nagyon nagy élmény!
 

Szólj hozzá!

2011.06.06. 05:14 hópapa

Michelisz Norbi 2. lett az első, hungaroringes WTCC-futamon!

Címkék: autók verseny volvo hír bmw hungaroring wtcc mogyoród chevy michelisz jóhíradó

Közel százezer néző volt kíváncsi az első (és reményeink szerint nem utolsó) magyar WTCC futamokra a Hungaroringen.
Az ingyenes belépési lehetőség, a jó idő, és természetesen Michelisz Norbi lehetséges jó szereplésének ígérete sokakat kivitt a mogyoródi lelátókra.
Az első futamot az 5. helyről kezdte Norbi, és parádés rajttal, a belső íven autózva feljött a 2. helyre a chevys Alain Menu mögé, amit a futam végéig meg is tartott!
Norbinak ugyan voltak szoros körei az élen álló Menuvel, de a végén a svájcit intették le elsőnek.

A 2. futamot állórajttal, a 6. helyről kezdte Norbi, és valljuk be, talán kissé forrófejűen viselkedett, ugyanis az első kanyarban sikerült nagy dérrel-dúrral belecsúszni egy kis autódarálásba, aminek következtében a BMW-t elég rendesen leamortizálta.
A futam elején azonban leszakadt az ég, így a versenyt leállították, és a továbbiakban esős futamként indították újra.
Norbi szerelői a szakadó esőben próbálták helyrehozni a leamortizált vasat, és szerencsére az új rajtig sikerült néhány méternyi szigszalaggal és az egyik (elvileg) konkurens csapat szerelőitől kölcsönkapott alkatrészekkel harcképessé varázsolni az autót.

A rendkívül bájosra összetákolt autót ITT lehet megtekinteni!  :o)

Norbi a boxutcából lódult a mezőny után, és 19-re lapot húzott, ugyanis a még eléggé nedves aszfaltra slick-gumikkal ment ki.
Ez egy elég merész húzás volt, és ha még 5 körrel hosszabb lett volna a verseny, akkor talán még pontokat is rabolhatott volna, így viszont be kellett érnünk egy 15. hellyel, és a futamban elért leggyorsabb kör dicsőségével.

Reméljük, hogy az élvezetes versenyt és a lelkes hazai szurkolókat látva az FIA jövőre már alapból beveszi a magyar futamot a versenynaptárba, mert azt mindenki láthatta ezen a hétvégén, hogy a WTCC erre a pályára való.
Itt lehet megtekinteni egy kis összefoglalót a versenyről:


 

Szólj hozzá!

2011.05.26. 14:34 hópapa

(Elvileg) elfogták Ratko Mladicsot!

Címkék: hír szerbia adó mészárlás mladics jóhíradó ratko sebrenica

Én ezt most talán nem is kommentálnám.
A feltehetően igaznak mondható hír ITT olvasható!
Biztosat a DNS-vizsgálat után lehet majd mondani.
 


Forrás: http://commons.wikimedia.org
photo: Evstafiev Mihail

 

Szólj hozzá!

2011.05.26. 13:33 hópapa

Újabb magyar foci-diplomáciai siker!

Címkék: barcelona foci hír adó bíró manchester united bl döntő kassai viktor jóhíradó

Bár nem a labdarúgás a kedvenc sportágam, azért a minőségi produkciókat néha én is követem.
Most ismét van miért focit nézni, ugyanis az izgalmasnak ígérkező, Manchester United-Barcelona BL-döntő bírója a magyar Kassai Viktor lesz!
Gratulálunk a megtisztelő feladat elnyeréséhez!
Bővebben a témáról ITT, a Sport Gézán lehet olvasni!
 

Szólj hozzá!

2011.05.23. 10:14 hópapa

Erőss Zsolt egy kemény csávó! És ez jó!

Tanuljatok akaraterőt, kitartást, bátorságot népek, van kitől!
Állítom, hogy sokan még a tekintetükkel sem tudnának felkapaszkodni a 8516m magas Lhoce csúcsára, viszont most két magyar hegymászó, Erőss Zsolt és Gál László ismét "beikszelt" egy 8000m feletti csúcsot a "Magyarok a világ nyolcezresein" expedíció-sorozat keretén belül.

Az egy dolog, hogy már ez önmagában egy fantasztikus sportteljesítmény, de azért azt nem árt még megjegyezni, hogy Erőss Zsolt mindezt a tavalyi, Tátrában elszenvedett lavinabalesete után készített, a térdtől lefelé amputált jobb lábának a helyettesítésére szolgáló, speciális műlábbal vitte véghez!
A johirado.blog.hu "szerkesztősége" ezúton is gratulál az expedíció minden résztvevőjének!

A teljes cikk az indexen ITT OLVASHATÓ!

 

Szólj hozzá!

2011.05.23. 06:58 hópapa

Támadnak a magyar pilóták! Reszkess autósvilág! :o)

A barcelonai GP3-as verseny győztese Kiss Pál Tamás!
Ennyi.

Bővebben ITT lehet olvasni a szenzációs hírről!

Gratulálok, és örülök, hogy az egyre jobban szereplő Michelisz, Wéber, Turán, Érdi, és Walter mellé Tomi most már egy elég komoly versenysorozatban is rendesen lerakta a névjegyét az asztalra.

Szólj hozzá!

2011.05.21. 08:10 hópapa

Tésztahídépítésben még mindig mi vagyunk a királyok!

Címkék: verseny hír irán bme adó világrekord jóhíradó tésztahídépítő

Az index jelenti: 578,2 kg-os, új világcsúcsot értünk el az idei tésztahídépítő-verseny "Tartó"-kategóriájában!
A nagy presztízsnek örvendő, hagyományosan jó magyar szereplést kívánó versenyen idén sem vallottak szégyent a magyar nevezők, és ismét nagyon jó eredményeket értek el a döntőben.

Ami ebben a cikkben számomra nagyon szimpatikus, az az, hogy végre Irán neve nem egy negatív kicsengésű esemény kapcsán kerül elő, hanem úgy, hogy most a magyar olvasóközönség is megtapasztalhatja, hogy a világ más tájain is élnek tehetséges és jól képzett szakemberek, vagy legalább is szakember-jelöltek.
Bevallom, én örülök, hogy a 2. és a 3. helyet iráni egyetemisták szerezték meg, 416,5 illetve 385,3 kg-os eredményekkel.
Így talán egy olyan ország lakói is közelebb kerülhetnek egy kicsit hozzánk, akik a politika átkainak köszönhetően masszív elszigeteltségben élnek, tőlünk több ezer kilométerre.
Éljen a tudás, és a nemzetközi szintű barátságoknak táptalajt adó, minden egyes fórum is!

 

Szólj hozzá!

2011.05.21. 07:42 hópapa

5-ös!

Címkék: hír szakdolgozat 5 gratuláció ötös jóhíradó

S. Anna barátunknak 5-ös lett a szakdolgozata!

A johirado.blog.hu "szerkesztősége" ezúton gratulál a tisztes helytállásért, és drukkolunk, hogy az államvizsga hasonló eredménnyel abszolválódjon! :o)

 

Szólj hozzá!

2011.05.20. 13:00 hópapa

850 lóerős Dacia indul a Pikes Peak-en!

Címkék: hír adó dacia duster jóhíradó

A szomorú prekoncepciók miatt ha valakinek azt mondom, hogy DACIA, akkor valószínűleg először EZT látja a lelki szemei előtt.

Pedig ezek az idők szép lassan elmúlnak!
A több évtizedes Dacia-Renault partnerség mára már masszív tényezővé vált a világ autópiacán, és teljesen új, ütőképes, olcsó, és praktikus modellekkel kér helyet magának a "kondérnál".A Dacia Duster sikere már-már legendás, hiszen olyan magas számú megrendelést kapott a gyár még Nyugat-Európából is, hogy az eléggé ijesztő lehet a konkurenciának, és gondolom már gőzerővel agyalnak azon, hogy hogyan lehetne lekoppintani a receptet úgy, hogy az ne hasson koppintásnak. :o)
A sikerhez vezető úton olyan nagy nevek is besegítettek, mint a Forma-1 "Professzor"-a, a francia Alain Prost, aki egy jégralizáshoz átalakított Dusterrel próbálta patinásabbá fényesíteni a román logót, nagyjából így:

Na de ez mind semmi, mert a Duster most az igazi csúcsra, azaz a Pikes Peak-re tör!

További részletek ITT!

Aki szeretné megtudni, hogy miként szokás megmászni egy "gyenge" kis Suzukival a Pikes Paek-et, az KATTINTSON IDE!

 


 

Szólj hozzá!

2011.05.19. 16:16 hópapa

Vannak még csodák ZP ügyben?

Címkék: budapest hír tarlós adó zp zöldpardon jóhíradó


(Forrás: http://artes-liberales.hu)

Úgy tűnik, hogy mégis csak akad néhány ember a vezetőségben, aki hülyeségnek tartja levágni az aranytojást tojó tyúkot.
Kissé meglepett a reakció, de azért mindenképpen jelzésértékű, és pozitív:

Tarlós nem zárná be a Zöld Pardont.

A témában több ezernyi hozzászólást írtak már a népek, úgy hogy én ennek tükrében azért kíváncsi lennék, hogy jövő ilyenkor mi fog ott állni a tér közepén.
Bízzunk a józan ész erejében, és jöjjön, aminek jönnie kell! :o)

 

Szólj hozzá!

2011.05.15. 01:07 hópapa

Michelisz Norbi nagyot ment!

Monza, WTCC, Michelisz Norbi és a BMW.
Az első időmérőn 2., a másodikon 4. lett, és a pole is nagyon közel volt!
9:00-tól warm-up, 12:30-tól és 14:45-től futam!


 Bővebb beszámoló az ütős kis menetekről ITT olvasható!

Szólj hozzá!

2011.05.14. 17:37 hópapa

Vizibiciklik a szatmárnémeti Kossuth-kert taván!

Címkék: szatmárnémeti vizibicikli jóhíradó kossuth kert

Ma kaptam a hírt, hogy vizibicklik köröznek gyermekkorunk kedvenc "kertjében"!

Koromoszley Arnold barátunk jóvoltából most már képekkel is tudok szolgálni!
 Ez a videó sajnos még nem mutatja meg nekünk a kecses kis vizibringákat, de felvillantja a reményt ahhoz, hogy néha történjenek jó dolgok is az életünkben.
A Kossuth-kert Szatmárnémeti egyik legfontosabb területe a maga páratlan növényvilágával, meghitt hangulatával, gyermekek ezreit magához játszani hívó varázslatosságával.
A Kisvasút, a tó, a játszóterek, a simi-labdát és vattacukrot árusító nénik, bácsik mind-mind a kert jellegzetes hangulatát adják, és ez már így van hosszú évtizedek óta.
Szerencsére a kertet megóvták, fejlesztették, és ez jó, mert így talán az utódok is kapnak valamit abból a meghitt hangulatból, amit a Kossuth-kert a mi gyermekkorunkban is teremtett.
Rengeteg játék, csibészkedés, versengés, hosszú beszélgetések, barátság és szerelem köthető ehhez a kis parkhoz, ezért minden hírnek, amely fejlődést és állagmegőrzést közvetít, nagyon örülök.
Élj sokáig, Kossuth-kert!
Aki kíváncsi a téli Kossuth-kertre, az nézze meg ezt a kis filmecskét, itt alant:


 

Szólj hozzá!

2011.05.14. 16:36 hópapa

Túl vagyunk a műtéten! :o)

Egy kicsit szomorúra sikeredett ez a hét, de szerencsére úgy tűnik, hogy akad megosztani való jó hír is.
A heti rossz dolgokat én most nem írnám le részletesen, mert elvileg ez a blog nem arról szól, de azért annyit megemlítenék, hogy jutott erre a hétre sajnálatos temetés, és szomorú halálhír is.

Ilyen előzmények után, péntek 13.-ára tervezték be édesanyám műtétjét, amelyet elég sok kockázati tényező, és jó néhány ellenjavallat mellett, egy be nem tervezett gyomortükrözéssel fűszerezve, de végül is sikeresen megoldottak.
Aki a témáról bővebben akar informálódni, az mondjuk beolvashat IDE.
Egyszerű kis laparoszkópos műtétet vágytunk, de aztán a biztonságos megelőzés mást diktált, és így egy kicsit hosszabb lesz a lábadozás, de a lényeg, hogy elvileg minden jól ment, és a kezdeti fájdalmak és a gyengeség után, talán egy kellemesebb és rizikómentesebb korszak következik.
Gyógyulást! :o)
 

Szólj hozzá!